[O2] Przegląd 42kkm O2, 2008, 2.0TDI BKD

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • protom66
    Classic
    • 2011
    • 4

Pozdrowienia dla PIRAMIDA (Y) najprawdopodobniej.
    Dziś o 12.50 śmigała czarna O2 HTB, z czarnym grilem i białą wlepą na klapie bagażnika drogą od Giebułtowa do drogi Zielonki-Skała.
    Ja jechałem z naprzeciwka, miejsca mało, tuż przed zakrętem, ten czarny bandyta tak dynamicznie jechał, że ledwo zdążyłem wlepę w lusterku zobaczyć, czasu na jakieś obtrąbienie już nie było.
    Pozdrawiam
  • Jacraz
    Classic
    • 2010
    • 34

W związku ze zbliżającym się przeglądem (właściwie już mnie dopadł), mam prośbę do kolegów. Czy mógłby ktoś wkleić listę czynności z drugiego przeglądu wg zmiennego okresu? Jestem już po gwarancji, więc nie zamierzam przepłącać za wymianę filtrów i oleju. Mam dobry warsztat, gdzie zrobią mi to porządnie za połowę ceny. Jednak na wszelki wypadek, chciałbym aby wypisali mi czynności, tak jak to robią w ASO (prawdopodobnie czeka mnie mała przeprawa z ASO odnośnie uznania usterki jako błąd montażowy w fabryce) i nie chciał bym, żeby się przyczepili, że przegląd źle przeprowadzony.
    Pozdrawiam

Komentarz

• beaviso
      Elegance
      • 2010
      • 767
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

W domu chyba mam taką listę, robiłem przegląd po 51 kkm i prawie 2 latach w sierpniu, ale na szybko mogę Ci wypisać, co zostało zrobione:
      - wymiana płynu hamulcowego (na pewno na moje żądanie (co 2 lata), ale możliwe że wchodzi w zakres),
      - kontrola stanu hamulców (tylne OK do następnego przeglądu, przednie klocki wymieniono, bo zbliżały się do końca, a przednie tarcze były zdecydowanie do wymiany - ale u każdego może być inaczej, koniecznie ocenić na ile starczy i ewentualnie wymienić wcześniej dla spokoju),
      - kontrola stanu płynu chłodzącego, ew. uzupełnienie,
      - wymiana filtrów (paliwa - w dieslu koniecznie, powietrza, kabinowego)
      - kontrola elementów zawieszenia, skutek: wymiana czegoś na tyle i robiona geometria (na gwarancji),
      - przesmarowanie mechanizmu zamykania klapy silnika,
      - czyszczenie układu klimatyzacji (na żądanie, ale co 2 lata warto dla zdrowia),
      - oczywiście wymiana oleju z filtrem.

M.
      666 4U

Komentarz

• loru
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4286
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Jacraz
        Czy mógłby ktoś wkleić listę czynności z drugiego przeglądu wg zmiennego okresu?
        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Jacraz
          Classic
          • 2010
          • 34

Dziękuję

Komentarz

Pracuję...